PUPS

Wij fokken volgens de regels van de Raad van Beheer en de Nederlandse Fox Terrier Club.
Ik ben een fokker, die met hart en ziel bezig is met het welzijn van mijn honden en pups. Dit betekent dat Ik altijd op zoek ben naar de beste match tussen baas en pup. U wordt wellicht de toekomstige baas van een van mijn pups. Een relatie die zomaar 15+ jaren kan duren.  

Het fokken van een nestje zien wij niet als iets wat je er zo maar even tussendoor doet. Het is ook geen kwestie van twee honden "op elkaar zetten" en daarmee het ras vermeerderen….  Nee, daar komt echt véél meer bij kijken. Veel buitenstaanders beseffen niet hoeveel tijd, én geld, het kost om een gezond nestje op de wereld te zetten en groot te brengen.

Voordat de pups er zijn heb je als fokker al heel wat geïnvesteerd in de teef en de reu, aan onderzoeken en testen, voordat de honden überhaupt ingezet mag worden voor de fok. 
En dan mag je gaan puzzelen welke reu het beste past bij jouw teef, stambomen bestuderen, bloedlijnen bekijken, reuen bezoeken (je reist er wat aan af....) Schoonheid is één ding (het oog wil ook wat...) gezondheid is nóg belangrijker, maar karakter vinden wij óók minstens zo belangrijk!! 
De pups worden bij ons in huis geboren en grootgebracht .
Op deze manier komen ze al vroeg in aanraking met allerlei huis-, tuin- en keuken geluiden, zoals radio, tv, telefoon, stofzuiger, etc.
Als de pups eenmaal geboren zijn, staat het sociale leven van de fokker op een héél laag pitje....., want acht weken lang draait alles (dag en nacht!!) om moederhond en haar pups.
Tijdens de nestperiode worden ze 4 x ontwormd en met 8 weken krijgen ze de 1e enting (omstreeks die tijd worden ze ook gechipt en DNA wordt dan ook afgenomen.
Onze pups kunnen met 8 weken het huis verlaten.
Al onze pups gaan naar hun nieuwe baasje met: Stamboom, Eigendomsbewijs, DNA-Profiel, Koopovereenkomst, Ingeënt, Informatiemap, Puppy-pakket.

Bezoek na 4 tot 6 weken
Afhankelijk van de ontwikkeling van de pups kunnen wij 4 tot 6 weken na de geboorte een bezoek plannen. Tijdens dit bezoek kunt u me laten weten welke pup uw voorkeur heeft, wat overigens nog geen garantie is dat u deze pup dan ook werkelijk krijgt.

Als eventuele nieuwe eigenaar van een pup, vindt u het belangrijk dat uw nieuwe huisgenoot van een betrouwbaar adres komt. Maar wij vinden het ook belangrijk te weten dat onze dierbare huisgenoten een goed thuis krijgen. Daarom willen wij zoveel mogelijk over u te weten te komen op het gebied van uw
woon-, werk- en gezinssituatie;
bekendheid met het ras;
ervaring met honden;
voorstelling van het leven met een Foxterrier 
eventuele voorkeuren met betrekking tot het geslacht.

Informeer me hierover per e-mail als u een aanvraag bij ons indient!
Ook na het verlaten van het ouderlijk huis, hoor ik graag nog eens van u:  hoe verliep de eerste nacht in het nieuwe huis, de eerste week, de eerste maand? Ook later blijf ik graag op de hoogte van de  gezondheid van uw hond. En mocht uw leven, om welke reden dan ook, een wending nemen die tot gevolg zou kunnen hebben dat u uw hond niet langer kunt verzorgen, laat me dit dan weten: ik denk graag mee over een oplossing. 

 

Heeft U interesse in een pup van ons, dan kunt U altijd geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons opnemen.
Ons telefoonnummer is: 0641791576  / saxaspartacus@outlook.com 

 

                Hoera, we hebben een nest pups! van Ella & Grimmaldi

                                     4 jongens Geboren 08-11-2023 in Leeuwarden
                                                gewicht tussen 210 en 220gr
                                      Update: week 1, gewicht tussen 350 en 450 gr

                                                                                                                   

            Hoera, we hebben een nest pups! van Amelie & Grimmaldi

                              2 jongens en 2 teefjes Geboren 17-11-2023 in Leeuwarden
                                                gewicht tussen 190 en 200gr