SUPER FOODS in Wolfsblut hondenvoer

Superfoods zijn ingrediënten die worden gekenmerkt door een bijzonder hoog natuurlijk gehalte aan vitale stoffen en waarvan regelmatige consumptie daarom ook in verband kan worden gebracht met positieve gezondheidseffecten. De natuur biedt een breed scala van dergelijke voedingspakketten in een grote verscheidenheid aan vormen, waar ook onze honden baat bij kunnen hebben. Wolfsblut hondenvoer bevat superfoods die ook van nature voorkomen in het leefgebied van wolven.
Dagelijkse voeding kan helpen om onze honden lang fit en actief te houden. Daarom is het zinvol om tijdens het hele leven van de hond aandacht te besteden aan een originele en soort specifieke voeding - die optimaal is afgestemd op de behoeften van de hond. Wolfsblut hondenvoer is daarom gebaseerd op de natuurlijke eetgewoonten van de wolf als voorouder van alle honden. De gevarieerde, natuurlijke recepten bevatten veel vlees of vis gecombineerd met natuurlijke ingrediënten en superfoods die waardevolle ingrediënten bevatten - en dat allemaal zonder graan. Hierdoor krijgt de hond alles wat hij in de natuur zou krijgen.
Lees meer over de superfoods in Wolfsblut hondenvoer en hun bijzondere eigenschappen.

Ginseng, Hagebutte, Ringelblume, Spirulina, Weißdorn, Amaranth, Gerstengras.
 Ginseng (Panax ginseng), ook bekend als Aziatische ginseng of Koreaanse ginseng en triviaal bekend als gilgen, samroot of power root, is een plantensoort uit de familie Araliaceae. Naast saponinen bevat de ginsengwortel ook een hoge concentratie vitaminen en mineralen. Verhaal De wortel van ginseng wordt al duizenden jaren in de geneeskunde in China gebruikt. De Chinezen noemen de ginsengwortel "Jen Shen", wat zoiets betekent als "De kracht van de aarde in de vorm van een mens". Met een beetje fantasie kun je de mensachtige vorm eigenlijk al snel herkennen.
Bevat antioxidanten, Heeft een algemeen versterkend effect op het lichaam,  Ondersteunt de afweer van het lichaam tegen ziekte en stress, Heeft een kalmerend en krampstillend effect,  Snellere regeneratie na stress of ziekte.

De rozenbottel (Rosa canina) behoort tot de rozenfamilie. De plant wordt ook wel hondsroos of hondsroos genoemd. Naast vitamine C bevat de rozenbottel ook vitamine A en E evenals vitamines uit het B-complex, vitamine E en vitamine K en P. De mineralen kalium, koper, zink, mangaan, natrium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor zijn ook in aanzienlijke hoeveelheden vertegenwoordigd. Verhaal De rozenbottel is de vrucht van de hondsroos. De geschiedenis van de roos zelf is lang. Het werd waarschijnlijk voor het eerst verbouwd in het noorden van Perzië, aan de Kaspische Zee of aan de Perzische Golf. Het vond zijn weg van Mesopotamië naar Palestina naar Klein-Azië en Griekenland. Het werd uiteindelijk door de Griekse kolonisten naar Klein-Azië gebracht.
Bevat een hoog percentage vitamine C,  Kan een ontstekingsremmend effect hebben,  Versterkt het immuunsysteem,  Tannines reguleren de spijsverteringsprocessen, Appetit stimulerend.

De goudsbloem (Calendula officinalis) komt uit de madeliefjesfamilie. Het is rijk aan etherische olie en bevat saponinen, carotenoïden, flavonoïden, bitterstoffen en slijmstoffen. Verhaal De exacte oorsprong van de goudsbloem is onbekend, maar wordt verondersteld in het Middellandse Zeegebied te liggen. De Perzen en Grieken noemden het ook wel "saffraan roos" omdat de sinaasappelblaadjes vaak werden gebruikt ter vervanging van saffraan.
Kan een antibacteriële/antivirale/schimmelwerende werking hebben,  Ondersteunt huid- en wondgenezing , Versterkt de spijsvertering,  Heeft een ontstekingsremmende werking,  Versterkt innerlijke rust.

Spirulina (Spirulina platensis), is een blauwgroene, spiraalvormige microalg en bevat een zeer hoge concentratie aan voedingsstoffen. Meer dan de helft van de algen bestaat uit eiwitten. In de algen zitten verschillende vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren, sporenelementen, antioxidanten en enzymen. Verhaal Spirulina komt uit alkalische warmwatermeren van vulkanische oorsprong (sodameren) en wordt al eeuwenlang gebruikt in Midden-Amerika (Azteken) en Afrika (volkeren van het Tsjaadmeer). Spirulina wordt sinds de jaren zestig in geïndustrialiseerde landen als voedingssupplement gebruikt.
Rijk aan B-vitaminen, calcium, magnesium en ijzer, Licht verteerbaar Versterkt het immuunsysteem, Kan helpen bij de spijsvertering, Kan een ontgiftende werking hebben.

Meidoorn (Crataegus), behoort tot de rozenfamilie en maakt indruk met zijn rode bessen. Meidoorn bevat tal van ingrediënten. Tot nu toe zijn er ongeveer 100 verschillende geïdentificeerd. De belangrijkste actieve ingrediënten zijn flavonoïden en oligomere procyaniden. Maar ook triterpeenzuur, aminen en fenolzuren en coumarines vallen hieronder. Verhaal Duoscurides noemt de meidoorn voor het eerst al in de 1e eeuw na Christus. Het werd beschouwd als een versterkende plant en werd ook vaak gebruikt als haagplant om zowel de privacy te waarborgen als kwade invloeden af ​​te weren. In de traditionele Chinese geneeskunde speelt meidoorn een belangrijke rol bij het versterken van de chi. Ook de Indianen gebruikten van oudsher meidoorn om zich te versterken.
Kan de cardiovasculaire functie ondersteunen, Heeft een kalmerend effect, Kan de doorbloeding bevorderen.

Amarant (Amaranthus), hoewel het lijkt op tarwe, behoort tot de vossestaartfamilie en wordt vaak een pseudograan genoemd. Het is glutenvrij en wordt beschouwd als een voedingsrijke graanvervanger. In vergelijking met volkoren bevat amarant veel gezonde ingrediënten zoals vezels, zink, ijzer, calcium en magnesium. Het gezonde graan bevat naast aminozuren ook onverzadigde vetzuren en een omega-3 vetzuur. Verhaal Amarant is een van de oudste gewassen die de mensheid kent. Duizenden jaren geleden werd het in Zuid-Amerika gebruikt als hoofdvoedsel en als offer aan de goden. Lange tijd werd de amarantplant als heilig beschouwd. Inca's en Azteken geloofden dat ze de bron van grote kracht in haar hadden gevonden.
Bevat veel plantaardige eiwitten en onverzadigde vetzuren, Rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, zink en ijzer, De voedingsvezels die het bevat, stimuleren de spijsvertering, Versterkt het immuunsysteem Antioxidant en anti-allergeen.

Gerstegras (Hordeum vulgare), behoort tot de grasfamilie en is de scheut of het gebladerte van gerst. Groen gerstegras bevat onder andere vitamine A, C en E evenals vitamine B1, B12 en B2, K en in totaal 12 mineralen (calcium, ijzer, jodium, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, natrium , fosfor, zwavel en zink). Verhaal Het gebruik van gerstegras dateert uit de oudheid. Meer recentelijk heeft de Japanse arts en wetenschapper Yoshihide Hagiwara gerstegras populair gemaakt. Vanaf eind jaren zestig deed hij proeven op zo'n 150 grassoorten en ontdekte dat gerstegras een breed scala aan ingrediënten bevatte.
Rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen, Bevat natuurlijke vezels die de spijsvertering bevorderen, Glutenvrij, Kan een balancerend effect hebben bij maagproblemen.

Bessen en kruiden bij Wolfsblut

Braam, Cranberry, Heemst, Dille,  Brandnetel, Anijs, Fenegriek, Lavas, Paardenbloem, Mariadistel, Rozemarijn, Verstandig

Braam (Rubus sekte. Rubus) Net als veel andere soorten bessen behoren bramen tot de rozenfamilie. Alleen al in Europa zijn er zo'n 2.000 verschillende soorten van deze vrucht. Ze komen voor in alle gematigde streken van Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika. De bramen bevatten appel- en citroenzuur, vezels, essentiële oliën, pectine, tannines, de mineralen calcium, ijzer en magnesium, evenals vitamine C, E en A. De braam levert meer provitamine A dan welke andere bes dan ook. Verhaal Al in de oudheid werden bramen verzameld en ontwikkeld tot cultuurplanten. De tegenwoordig gekweekte braam, waaraan minstens 16 verschillende planten van het geslacht Rufus hebben bijgedragen, bestaat pas sinds het midden van de vorige eeuw. Aanvankelijk werd het meer gebruikt als erfafscheiding en minder voor de fruitteelt.
De braam is een kleine vitaminebom,  Het heeft een stimulerend effect op de spijsvertering, De bladeren kunnen ontstekingsremmend werken in mond en keel, Ze hebben bloedzuiverende en diuretische eigenschappen, De tannines kunnen ook helpen bij milde diarree.
De veenbes (Vaccinium vitis-idaea) is een plantensoort uit het geslacht van de bosbessen en wordt vaak verward met cranberrys (Vaccinium macrocarpon). In feite zijn de bessen verwant. In vergelijking met veenbessen zijn bosbessen echter aanzienlijk kleiner en hebben ze een zure en scherpe smaak. De rode bes bevat veel vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor honden, evenals antioxidanten zoals flavonoïden en polyfenolen. Verhaal De cranberry komt oorspronkelijk uit Eurazië. Tegenwoordig is het ook te vinden in Europa, Scandinavië, Groenland, Azië en Noord-Amerika. Veel populaire namen bewijzen hun brede verspreiding en gebruik in Midden-Europa, zoals Kronbeere in Noordwest-Duitsland, in West (Tirol) en Zuidoost-Oostenrijk Grante, in Zuidoost-Duitsland Moosbeere, [1] ook Riffelbeere [2] of Grestling.
Antioxidant, antimicrobiële eigenschappen, Kan een licht diuretisch effect hebben, Heeft een ontstekingsremmende werking, Bekend om zijn positieve werking op de urinewegen.
De heemst (Althea officinalis), ook wel medicinale heemst genoemd, behoort tot de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae) en is een meerjarige, harige vaste plant die tot 1,5 m hoog kan worden. Het belangrijkste actieve ingrediënt is het hoge slijmgehalte, daarnaast bevat de plant zetmeel, rietsuiker, pectine en tal van mineralen. Bladeren en bloemen bevatten minder slijm dan de wortel, maar wel wat etherische olie. Verhaal Marshmallow heeft een zeer lange geschiedenis als medicinale plant. Zo vonden onderzoekers in het graf van een Neanderthaler die leefde rond 60.000 voor Christus. BC leefde, sporen van deze plant. Vroege mensen gebruikten de kruiden waarschijnlijk voor medicinale doeleinden. De Griekse arts Hippocrates gebruikte ook marshmallow om wonden te genezen.
Rijk aan slijmstoffen, Helpt bij irritatie van de slijmvliezen van maag en keel, Kan een slijmoplossend effect hebben Anti-irriterend.
Dille
(Anethum graveolens), ook wel bekend als komkommerkruid, is een van de meest verbouwde specerijen in Duitstalige landen en behoort tot de schermbloemenfamilie. Verhaal De eerste vermeldingen van dille zijn te vinden in het oude Egypte. Dille werd daar al verbouwd en zowel voor kruiden als voor genezing gebruikt. Vanuit Egypte vond dille zijn weg naar Rome en van daaruit verspreidde het zich over de hele wereld.
Kan een smakelijk effect hebben, Kan maagpijn of winderigheid tegengaan, Heeft antimicrobiële eigenschappen, Stimuleert de spijsvertering, Heeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking.
De brandnetel (Urticae herba) wordt vaak gebruikt als onkruid in tuinen, hoewel hij enorme geneeskrachtige eigenschappen heeft. Brandnetels zijn te vinden in heel Europa, Azië en Noord-Amerika. De plant bevat meer dan 20 verschillende stoffen, waaronder de brandneteltoxine met histamine, acetylcholine, mierenzuur, veel chlorofyl, eiwit, serotonine, flavonoïden, coumarine, fosfor, vitamine A, C, B-complex, K en veel ijzer. Mineralen zoals kalium, calcium, nitraat en kiezelzuur komen ook in grotere hoeveelheden voor. Het zaad bevat tal van minerale zouten, caroteen (vitamine A) en vitamine C. De wortel bevat ook sterolen. Verhaal De oudste bron gaat terug tot de Romeinse dichter Catullus. Hij schreef in 57 na Christus. eigenlijk een gedicht over de brandnetel. Hij prees haar voor het genezen van zijn hoest en loopneus. In de verdere geschiedenis van de kruidengeneeskunde werd het effect tegen lichaamspijnen ontdekt. De geleerde Fuchs adviseerde onder meer een zalf gemaakt van gemalen, verse brandnetelbladeren om lichaamspijnen te behandelen.
Heeft een scala aan antioxidanten, Heeft een activerende en bloedzuiverende werking op het organisme, Aanbevolen bij reumatische klachten, Bevordert het doorspoelen van de urinewegen, Kan de haargroei bevorderen.
Anijs
(Pimpinella anisum), of pimpernel, zoals de eenjarige plant in de volksmond wordt genoemd, behoort tot de schermbloemenfamilie. Het lijkt qua uiterlijk op dille, maar een zekere differentiator is de onmiskenbaar sterke aromatische geur. De rijpe vruchten (zaden) bevatten flavonoïden, eiwitten, fenolzuur en zijn bijzonder rijk aan vette en aromatische etherische olie, anethol. Verhaal Anijs werd al gebruikt door de oude Egyptenaren. Vondsten in het graf van een farao wijzen erop dat het al in 1500 voor Christus werd gebruikt. In de Middeleeuwen werd het gebruikt als "liefdeskruid".
Slijmoplossend en reinigend effect op de luchtwegen, Heeft een krampstillend effect bij kolieken, winderigheid en maagdarmklachten, Kalmerend effect op ontstoken slijmvliezen, Kan ontstekingsremmende en bacteriedodende effecten hebben, Ondersteunt een stabiele spijsvertering en een goede eetlust.
Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) behoort tot de peulvruchtenfamilie en is een onderfamilie van de peulvruchtenfamilie. Het is verwant aan Schabzigerklee - ook wel bekend als zigeunerwiet. Fenegriekzaden zijn rijk aan mineralen zoals ijzer, kalium, calcium, selenium, koper, zink, mangaan en magnesium. Fenegriek bevat ook thiamine, foliumzuur, riboflavine, pyridoxine (vitamine B6), niacine en vitamine A en C en is rijk aan vetzuren en aminozuren. Verhaal In het noordoosten van Syrië vonden archeologen verkoolde zaden die dateerden uit de kopertijd. In de Jordaanvallei zijn zaden gevonden die dateren uit de ijzertijd. Maar ook in het oude Egypte en China werd de plant veel gebruikt. Rond 795 vaardigde Karel de Grote een landgoedverordening uit die de teelt van fenegriek verplichtte. En in de middeleeuwen verbouwden benedictijner monniken fenegriek en probeerden zelfs nieuwe rassen.
Het antibacteriële effect kan een slechte adem verminderen, Het hoge ijzer-, magnesium- en calciumgehalte kan zorgen voor een verbeterd bloedbeeld, Kan helpen het immuunsysteem te ondersteunen, Heeft een smakelijk effect Positief effect op de spijsvertering.
Lavas
(Levisticum officinale), ook bekend als maggi-kruid of luststok, is een plantensoort van het geslacht Levisticum uit de schermbloemigenfamilie (Apiaceae, verouderde schermbloemigen). De term Maggikraut is ontstaan ​​vanwege de gelijkenis in smaak tussen Maggi-kruiden en lavas. Maggi-kruiden bevatten echter geen lavas. Verhaal De Romeinen brachten lavas uit Perzië naar Europa. Daar was het eerst populair in Noord-Europa en later verspreid over Europa. Dioscorides noemde de lavas "ligystikon" en legde de naam uit met het veelvuldig voorkomen in Ligurië.
Kan een stimulerend effect hebben op de stofwisseling, Geschikt bij gebrek aan eetlust en obstipatie, Kan een spijsverteringseffect hebben, Krampstillend effect bij o.a. gastro-intestinale problemen, Heeft een ontstekingsremmend en diuretisch effect.
De paardenbloem (Taraxacum herba) behoort tot de Asteraceae (madeliefjesfamilie) en heeft een bittere en licht zoute smaak. Het bevat veel mineralen zoals calcium, natrium, kiezelzuur, kalium en ijzer, evenals vitamine A, C en E die het hele organisme versterken. Verhaal Hoewel het in de oudheid bekend zou zijn geweest, werd het niet goed gewaardeerd. Pas in 1577 vermeldde Hieronymus Bock de "boterbloem" in zijn kruidenboek, zoals de paardenbloem toen heette en nog steeds vaak wordt genoemd.
Stimuleert de eetlust en verlicht indigestie, Bitterstoffen stimuleren de galactiviteit, Kan een bloedreinigende en bloedvormende werking hebben, Brengt de stofwisseling op gang diuretisch effect.
Mariadistel (Silybum marianum, voorheen Carduus marianus) behoort tot de madeliefjesfamilie. Het is een natuurlijke bron van de essentiële omega-6-vetzuren en plantaardige steroïden en is rijk aan vitamine E. Mariadistel bevat ook silymarine. Dit verhoogt de eiwitsynthese en het regenererende vermogen van de lever en heeft een sterke antioxiderende werking. Verhaal Mariadistel heeft een lange traditie als medicinale plant. Al rond het jaar 300 voor Christus. Het werd voor het eerst genoemd in het oude Griekenland in de geschriften van de natuuronderzoeker Theophrastus van Eresos. Zo'n drie eeuwen later noemt het toenmalige medische standaardwerk, de Materia Medica, mariadistel als betrouwbaar middel tegen verschillende vormen van vergiftiging. Van het oude Griekenland tot het Romeinse rijk, de leringen over de genezende krachten van mariadistel overleefden tot in de vroege middeleeuwen en daarna.
Antioxiderende eigenschappen, Kan gunstige effecten hebben op de lever, Positief effect bij spijsverteringsproblemen, Kan een ontstekingsremmend effect hebben, Kan de stroom van gal stimuleren.
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) behoort tot de muntfamilie en komt vooral voor in het Middellandse Zeegebied. Het is rijk aan essentiële oliën en bevat daarnaast tannines, flavonoïden, glycolzuur, bitterstoffen en saponinen. Verhaal In de oudheid lijkt rozemarijn weinig aandacht te hebben gekregen als specerij, hoewel het een belangrijke rol speelde in de cultuur van die tijd. Het was opgedragen aan Aphrodite. De "Aqua Reginae Hungariae" was beroemd in de 16e eeuw, werd gedistilleerd uit verse rozemarijnbloesems samen met alcohol en is vernoemd naar koningin Isabella van Hongarije.
Heeft een antiseptische werking, Kan helpen de bloedsomloop te stimuleren, Kan een smakelijk effect hebben, Kan de productie van maagsap verhogen en de spijsvertering stimuleren, Kan winderigheid voorkomen, Bevat bitterstoffen die de leverfunctie stimuleren.
Salie (Salvia officinalis)), is een geslacht van bloeiende planten in de muntfamilie. Het wordt bijna wereldwijd gedistribueerd op alle continenten behalve Antarctica en Australië. Het bevat veel belangrijke actieve ingrediënten zoals etherische oliën, tannines, flavonoïden en bitterstoffen en is rijk aan ijzer en zink. Verhaal Oude en middeleeuwse geneeskunde waardeerden salie en gebruikten het vaak. In China bestond salie al rond 3000 voor Christus. medicinaal genoemd. De Keltische druïden geloofden zelfs dat salie de doden tot leven kon wekken.
Desinfecterende werking, Verlichting van ontstekingen in de mond en keel, Helpt een opgeblazen gevoel te verminderen, Bevordert de spijsvertering, Kan een kalmerend effect hebben op krampen, Positief effect bij slechte adem.

,